Salus populi suprema lex esto
   dobro ljudi mora biti najvišji zakon

Pričenja se kampanja EUCPN

Skupaj s 24 državami članicami je Slovenija včeraj pričela s kampanjo Evropske mreže za preprečevanje kriminala (EUCPN).

Trgovina z ljudmi je hudo kaznivo dejanje, ki ima pogosto čezmejno razsežnost. Zato je na področju preprečevanja trgovine z ljudmi in boja proti njej poleg sodelovanja pristojnih organov na nacionalni ravni zelo pomembno tudi sodelovanje z državami v bližnjih regijah in v širšem mednarodnem okolju. Ob evropskem dnevu boja proti trgovini z ljudmi so letos evropske države združile moči in začele vseevropsko preventivno kampanjo na tem področju.

V preventivni kampanji, ki jo financira Sklad Evropske unije za notranjo varnost, poleg Slovenije sodelujejo še Avstrija, Belgija, Bolgarija, Hrvaška, Ciper, Češka, Estonija, Finska, Grčija, Madžarska, Islandija, Irska, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška in Španija.

Cilj kampanje je opozoriti potencialne žrtve trgovanja, da so ali lahko postanejo žrtve, in jih seznaniti z informacijami o tem, kje poiskati pomoč in zaščito.

Sodelujoče države bodo med kampanjo na različnih lokacijah, kjer bi se lahko nahajale žrtve trgovanja (letališča, mejni prehodi, javni prevoz, veleposlaništva itd.), izobesile plakate s kontakti in osnovnimi informacijami o pravicah žrtev. Ostale informacije o projektu si lahko preberete tukaj.

 

 

Projekti

Kontakt in urnik

Socialna mreža